tisdag 18 november 2008

Tankar

Det mest frustrerande när man ligger hemma så här länge, som jag gjort nu (två veckor på raken nu idag) är att man ser allt man borde/vill göra här hemma.
Men då man inte orkar någontig så orkar man ju inte ens en uns av allt man vill.
En del av alla dessa saker jag vill/borde göra nu är:

  • Städa!! Det känns väldigt skitigt här hemma nu. Städningen hamnar långt ner i prioriteringen nu när vi mår som vi mår.
  • Rensa! Vill verkligen bli av med ALLT skit jag har överallt, som bara står och dammar eller fyller onödigt mycket utrymme i skåpen. Fattar inte varför man samlar på sig så mycket som man inte behöver och ibland inte ens gillar. Man skall bara ha saker man gillar omkring sig. Inte ha en massa bara för att man fått det eller för att det är "värt" något.
  • Måla om! Jag vill ha bort allt beigt och "kaffe latte" överallt. Jag vill ha härliga färger som jag bli GLAD och frisk av! Turkost, lime, rosa, rött och gult...glada färger!
  • Inreda smart! Vill ha ett funktionellt hem. Ett hem som är inrett efter hur vi lever. Inte vad som är tradition eller brukligt. Jag vill leva bekvämt och praktiskt i mitt hem. Men den här biten bör jag/vi kanske ta in ett proffs som ser hur man lever och kan hjälpa en att komma med idéer och lösningar som passar just vår familj. För jag tror man skall inreda individuellt utefter familjens behov istället efter hur det "skall" vara utåt sett. Det är ju VI som bor här och då skall de funka för oss. Hänger ni med hur jag menar? Eller låter det jätte flummigt? *s*

Sånt ligger jag och funderar på i soffan.

Sen ligger jag och funderar mycket på annat.
På scrapmaran, på mitt skapande, på jobbet, på julen, på framtiden m.m.

Tankarna snurrar verkligen ordentligt i skallen just nu. Två veckor hemma innanför dessa dörrar, det börjar ta ut sin rätt nu. *s* Jag vill bli frisk och komma ut i världen igen! Göra saker!

Jag vill få tillbaka orken! Så jag orkar allt på listan ovan. Men också de små vardagliga sakerna som: Orka leka med Jakob efter dagis, baka pepparkakshus, åka och fika med en vän eller laga en middag för familj o vänner. Gå och simma är jag sugen på också! *s*

Angående Jobbet. En snäll kollega, Linda, kom över med mapparna på mina ansvarsbarn. Så när jag väl orkar lite mer, kan jag i alal fall börja förbereda mig inför att ha utvecklingssamtalen, när jag kommer tillbaka. Det känns bra.
Börjar sakna jobbet ordentligt. Undrar hur det går för både mina kollegor och för barnen.
Vill vet hur de går för dem. Har de börjat träna på luciasångerna? Har vi fått in pysselmaterialet? Vad händer!? Sånt ligger man här hemma o undrar o funderar över också. Längtar faktiskt till "mina" barn!

Och appropå barn.. nu skall jag gå och hämta sonen. För jag längtar ihjäl mig efter honom!
...hoppas bara magen håller sig i skikt nu när jag går hemmifrån *s*

Guldstjärna till dig som orkat läsa hela detta svammelinlägg *haha*

5 kommentarer:

Cia sa...

Hoppas verkligen att du blir frisk snart nu.Har en gubbe som varit hemma en vecka nu å han går både mig och sig själv på nerverna.

Marianne sa...

Haha.. guldstjärna till mig. Jag orkade läsa allt.
Hoppas att du blir frisk snart. Det blir så jobbigt och ligga och se allt man vill göra om hemma..och DYRT.

smultron sa...

Du såg så himla trevlig ut på din profilbild att jag var tvungen att titta in :)
Tack för kommentaren hos mig och för guldstjärnan!

Jenny Bergvall sa...

Cia: Jag gör mitt bästa. Hoppas jag inte går min gubbe på nerverna *s*
Marianne: Tack! Ja det kan bli dyrt i slutänden *haha*
Smultron: ojoj, tack för dom orden!

Maria sa...

Oj, nu fick jag en guldstjärna ser jag! =)
Ibland kan det ju vara bra att ha en sådan där paus (men vore bra om man kunde ha dem utan att vara sjuk) då tankar hinner tänkas och planer hinner göras. Kanske orkar du då ta tag i allt fiffigt du kommit på när du är piggelin igen!