tisdag 21 december 2010

Recept: Långkål!

Oj oj, nu så Cilla, här kommer receptet på min långkål:

En kasse full med grönkål
Grädde
Skinkspad, eller köttbuljong
smör
Socker
Vitpeppar
salt

Koka upp rispad grönkål (ta bort av bladen från dom hårda delarna) i vatten och skinkspad
Koka till grönkålen känns mjuk.
Häll av och lägg på skärbräda
Finhacka kålen
Fräs i smör ( i stekpanna)
Sockra ... en näve kanske.. och krydda kålen efter smak.
Häll ner en skvätt grädde i röran.
Koka upp.
Smaka av och servera

Man kan stör över lite mjöl om man inte vill ha den rinnig. Men.. inget måste.

Ät och NJUT till julskinkan!.. varning dock.. det är en aning beroendeframkallande ;)

;-)

4 kommentarer:

Anette sa...

Jag har aldrig ätit grönkål man kanske skulle testa :)

maria sa...

tack...det ska jag prova

Jenny Bergvall sa...

Ja Anette, gör det. Den är till för mkt mer än dekoration runt julskinkan. GOTT! Lovar.

Anonym sa...

Tack :-) hoppas jag hör den lika bra som du ! Ses något i jul ? Om vi är fria från hosta och allt rena rama sjukstugan här. Massor med julkramar till er alla , från oss alla ;-)
// cilla