måndag 27 september 2010

Middagstips önskas!


Trots en hel del kokböcker så sinar fantasin över vad man skall laga till middag på vardagarna. Vill göra veckomatsedel med det står STILL i hjärnan.
Vad äter ni? Hur ser era veckoplaner ut?
Snälla dela med er och kom med tips till mig!

Kram Jenny

8 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

http://attlevalagom.blogspot.com/2010/09/pa-begaran-veckans-mat.html

:-)

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Här hemma är det mer "oj vad klockan är mycket! vad kan gå fort att laga??". ;-)

Jenny sa...

Jag är jättedålig på att anv de kokböcker jag har, men jag älskar att köpa dom och blädra i dom ;) så nu försöker jag testa nått nytt 1 gång i veckan från någon kokbok och det är kul att testa lite nya saker :)
Har också börjat med veckomatsedel och sitter på södagarna och planerar och skriver ut recept (gillar att ha saker på papper) och handlar
www.kryddburken.se är en av mina favoritbloggar när det gäller mat, snor recept där hela tiden ;)

Fia sa...

ÅÅÅh jag skrev jättelångt och sen när det skulle publiceras så stod det Service unavalible

Marre sa...

Jag går igenom med barnen vad dom önskar att äta, sedan när den listan är klar sätter jag mig ner och delar upp maträtterna på dagarna. Ser till att veckan innehåller rätt mängd "intag". Så det inte blir pasta varje dag , hihi. Oftast så blir det inte vecko matsedel utan månads matsedel. Fredagar brukar vi ta lite "roligare" mat som tacos, hemma gjord pizza mm. En till två gånger i mån köp mat så som mc donalds eller liknande. Fisk finns med en gång i veckan, likaså kött. Favoriter är naturligtvis pannkakor eller lasange. För att alltinera lite blir det fläsk pannkaka, plättar, pannkakor eller amrikanska pannkakor.

popetotrora sa...

Omelett, lasagne, soppa och varma mackor, stuvade makaroner och köttbullar, enkel thaigryta, matig sallad med cous-cous, köttfärslimpa, pannbiffar, Pytt i panna, Pasta pesto, makaronipudding. laxpudding, stuvad potatis och gravad lax, ugnspannkaka, tacos, hemmagjord pizza, raggmunkar, kåldolmar.

Där var några tips som jag kom på nu på rak arm. :-)

Lycka till!

Jenny Bergvall sa...

Popetotrora: WOW tack. Där kom raka bra tips! Tack tack!

Tack till er alla andra också. Jag skall nu kolla lite länkar... fast jag redan varit iväg och handlat för veckan som kommer... men det kommer ju fler veckor ;)

Jessica sa...

Matplanering är nog ett av det jobbigaste jag vet! :O Men nu har jag nästintill en fullplanerad månad (men det var inte utan pust, frust och huvudvärk. Den finns på bloggen).

Tack för en inspirerande blogg!