onsdag 24 mars 2010

4,3 kilo!

Idag bytte jag och Jonas bilar med varandra, för Jonas bl.a. skall montera in babyskyddets underrede i min bil.
Ganska snart insåg jag att jag glömt min mobil i min bil, som Jonas hade till jobbet. Och Jonas hade glömt viktiga papper i sin bil. Så när jag lämnat Jakob på dagis drog jag till Märsta och vi bytte grejer med varandra. Efter en tre kvart var jag på väg tillbaka till Väsby igen och börjar lyssna av mina meddelanden.

Då visade det sig att Danderyds ultraljudsavdelning hört av sig om en tid idag... kl. 11:00!
Kikade på klockan och den var 10:52!
Började försöka ringa upp dem men telefon tiden började 11.
Åkte mot täby och ringde igen vid 11.00 och frågade om det ändå fanns chans att jag kunde komma in idag, fast att jag blir sen. Ny tid kanske.
-När kan du vara här, frågade damen i andra änden.
-Om en 15-20 min
-Okej kom in du då så ordnare vi det.

Så jag fortsatte att åka mot Danderyds sjukhus. 11:15 körde jag in och parkerade utanför huvudingången. Och NEJ jag körde inte helt lagligt.. men hann! ;-)

Halvsprang (läs gick så fort en höggravid kan gå) igenom korridorerna fram till hissarna, som låg längst bort i huset. Tog hiss upp till plan 6 och rusare (nja, gick fort som sagt) fram till Ultra ljudsavdelningen. Där hann dom precis släppa in paret, som var bokat efter mig, innanför dörrarna. Så jag fick sätta mig och flåsa ett tag på en stol utanför. Efter en halvtimme kom jag in.
Lika glad för det... att slippa vänta en hel dag till eller mer.
Denna gång visade det sig att killen växt på sig ännu mer.
29% över "normal", dvs. just nu ligger han på 4,3 kilo! En vecka innan beräknad förlossningsdatum. 4,3 kilo!! Shit. Jakob vägde 3420 gr. när han kom ut 4 dagar efter BF!

Nu börjar jag ju naturligtvis undra hur stor lillebror hinner bli innan det är dags att få ut honom. Börjar hoppas, ännu mer, att han kommer NU! Vill inte klämma ut en 5 kilos kille.
Vet att jag inte blir den första i så fall. Att ni är flera där ute som klarat det innan.
Men jag vill inte! PUNKT!
Har ringt min barnmorska och talat in på telesvararen.
Hoppas hon ringer tillbaka SNART!
Så jag får lite frågetecken uträtade ;-)
4,3 kilo.... kan inte smälta det riktigt ;-)

9 kommentarer:

Indra sa...

Hoppas lillebror vill ut snart. Han verkar ju må gott där inne i alla fall, och det är ju skönt. :-)

Cattis sa...

=) Min yngsta var tyngst av alla och vägde 4380 g, men det var även den lättaste förlossningen av dom tre. Du kommer fixa det här!

Kramar!

Lena sa...

Felix vägde ju 4190g när han föddes. Han var tre dagar före bf. Det lustiga är att de är så små i alla fall. Det som spelar störst roll är ju egnetligen inte vikten utan huvudomfånget. Det kommer gå kanon Jenny! Snart har du honom hos dig.

Millis sa...

Haha, jag vägde över 5kg när jag föddes :) Stackars mamma..

Maria sa...

TRor att det kommer att går bra! Lycka till!!

Birgitta sa...

Bara 1 vecka kvar, spänningen är ooolidlig! Du ska se att det går bara bra, alla mina tjejer har ju vägt 4,6 kg och det har inte varit någon skillnad mellan att föda fram dem och pojkarna som varit lättare.
Massor av kramar till er alla 3 (4).

Rose-Marie sa...

Försök att inte oroa dig Jempa, det är ditt andra barn och han kommer att "ramla" ut kvickare och smidigare än Jakob gjorde trots att han förmodligen väger mer. Alltså, det gör ju skitont att föda, tror inte att ett kilo hit eller dit gör någon skillnad. Mitt rekord som barnmorska var då jag förlöste en liten liten kvinna som fick en flicka på 5,8 kg. tror att rekordet står sig fortfarande på BB Stockholm...du har en bit kvar till den vikten iallafall:-)

TjAnders sa...

Jag gjorde ultraljud på Moa samma dag som jag sen fick vattenavfallet på natten. De hade uppskattat henne till ca 4,5 kilo och jag hade 3 veckor kvar till beräknad nedkomst. Sen gick ju vattnet och hon föddes två dygn senare. Då vägde hon 3,9 kg! Vet inte var de fått de extra 600 grammen ifrån...

Om jag kunde skulle jag GÄRNA föda åt dig! Skulle kunna göra det många gånger! 3 gånger räcker liksom inte för ett sådant under! Men vi vill inte ha fler barn... (Hade jag varit 10 år yngre kanske)

Passa nu på att njuta de sista dagarna! Han kommer när han är färdig för det! Och det kommer inte att vara några problem med att få ut han! Lyssna på din kropp och barnmorskorna!

Anja sa...

Det är en rejäl kille du har i magen ;-)

Tror dom att det beror på ditt blodsocker? Vet ju att kvinnor med vanlig diabetes får stora barn, tänkte att det kanske hade med det att göra?

Eller så är det bara så att han var menad att bli en stor grabb helt enkelt :-)

Hur som helst. Huvudomfånget är det du ska titta på, inte vikten. Den spelar absolut ingen roll.

vet många som säger att stora barn är lättare att krysta ut än riktigt små barn.

Det kommer gå skitbra.

Men jag hoppas oxå att han kommer snart. För det är ju jobbigt att gå och oroa sig varenda dag och undra hur många gram han lagt på sig idag!

Kan säkert, som nån annan sa, diffa flera hundra gram åt ena eller andra hållet oxå.

Tat lugnt. Du fixar detta galant :-)

Han var ju så duktig och vände huvudet neråt till slut så nu kommer allt gå bra :-)

kramis

Anja