torsdag 29 november 2012

TEMA: Inredningsfoto tips

Hmm... ett tips, från mig, som typ inte kan nåt... eller?

Jaha. Jag har tänkt så det knakar och det som dyker upp i huvudet om o om igen är:
VÅGA TA MÅÅÅÅÅNGA BILDER.
Tro inte att du lyckas första, andra eller tredje gången du trycker av ett foto. Nja om du har en massa erfarenhet och ett gäng tur, visst... då kanske du lyckas. Men om du är en glad amatör som jag. Ta då massor av foton.
I dagens digitala värld gör det ju inget om du bränner av 200 bilder på ett och samma objekt. Det kostar inget extra. Ju fler gånger du trycker på avtryckaren, ju större chans till någon eller några fler bra bilder när du är klar.
Zooma in och ut, testa inställningarna. Klick, ändra fokus, klick, ändra vinkel, klick, ta ett steg fram, klick o.s.vVar som sagt inte rädd att upprepa dig. Och våga kliv nära och zooma in. Man måste inte se hela blombuketten, eller rummet, eller vad det nu är du vill fota. Våga beskär bilden redan när du står med kameran i handen...eller telefon för den delen ;-)

Ja, det var mitt tips på dagens tema hos Fabriken. Fler braiga tips finner du HÄR!!


3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Håller med till fullo. Kram Pia

Johanna / Fru form o fix sa...

Jättebra tips, man kan aldrig ta för många bilder! (även om det kan kännas mycket när man har väldigt många och ska välja ut ett bra...)

Anna sa...

Visst är det så! Massvis av bilder ska man ta så att man kan välja den bästa! Undrar hur man gjorde innan digitalkamerans tid!