onsdag 28 september 2011

Mammografi

I går var jag på mitt livs första mammografi. Jag var så nervös insåg jag i väntrummet. Så nervös att jag mådde illa och ville kräkas. Men så när jag kom in och den trevliga sköteskan klämt ihop mitt bröst första gången så släppte allt. Det där var ju itne så farligt tänkte jag.

Sen, på vägen hem, funderade jag på varför vi kvinnor är så där. Ja alltså så där att vi oroar oss för saker innan dom ens händer. För visst är det lite kvinnligt!?! Eller?! Och var för vi skrämmer upp varandra genom att berätta hur hemskt det är. Ja som när man skall föda barn. Då får man minnsann höra hur jobbigt och ont det gör... enligt alla. Men så upplevde inte jag det. Att föda barn var mest en häftig upplevelse som jag är så glad att jag fått erfara. Ont, ja visst, men det gjorde liksom inget i sammanhanget, tycker jag. Långt i från så plågsamt som andra sagt att det skulle vara. Och så var det nu med mammografi också tycker jag. Långt i från plågsamt!! Så... nästa gång skall jag INTE må illa av nervositet, för nu vet jag att det gick snabbt, smidigt och var smärtfritt!

Bilden har INGENTING med inlägget att göra... mer än att jag hade detta armband på mig vill mammografin igår


3 kommentarer:

Suzan-Niketävling på bloggen! sa...

blev också uppskrämd inför mammografin, kändes ju inget :)

Anna Hovskägg sa...

Ok, man får helt enkelt ta det som det kommer. Jag brukar vara ganska duktig på det . Det är värre när man har ett minne med sej om att det ska göra ont. Typ som idag. Jag skulle dra ut en visdomstand. Tidigare har det alltid gjort så fruktansvärt ont att bedöva i munnen så jag spände mej för att förbereda inför det onda. Men, va? Det gjorde ju inte ont. Spände & oroade mej helt i onödan. (det var en annan tandläkare denna gång)

Cattis sa...

=) har fött tre barn och alla var olika och det gick bara lättare och lättare ;) Men mammografin..det går snabbt, men är inte smärtfritt! Fyy vad dom kläms ihop, kanske inte smärta men obehagligt och det ömmar..Kanske beror på hur små eller stora man har ;) Men inget jag gruvar mig för. Det går ju som sagt fort.